Presentatie VvN

In de zomer van 2019 werden wij benaderd door de Vrouwen van Nu Diepenheim om een presentatie te geven over de Foto en Film Club Deepse Focus in Cultuurcentrum de Pol in Diepenheim op 7 januari 2020.
Dat hebben wij met zeer veel plezier gedaan. Het geheel werd gepresenteerd door Wim Op Den Dries en Yvonne Ten Tije de oprichters van Deepse Focus. De aanwezige clubleden hebben veel bijgedragen om het geheel een mooie presentatie te maken. De opkomst was goed en de sfeer leuk, ontspannen, leerzaam en respectvol voor de prachtige beelden die voorbij kwamen. Met veel zorg was er een lange tafel klaar gezet met daarop antieke, retro en de nieuwste “state of the art” camera’s van de leden zelf. Accessoires zoals lenzen, tassen, statieven vormden uiteraard onderdeel van het geheel en mensen konden tijdens de pauze en na afloop langs de tafels lopen om het te bekijken en vragen te stellen aan de aanwezige clubleden. Hier werd gretig gebruik van gemaakt. Ook werden er verschillende manieren van foto presentaties getoond. Van albums, boeken, lijsten, aluminium, akoestisch panelen en een digitale presentatie in Power Point in HD (High Definition – hoge resolutie). Eerst werd er even ingegaan op de algehele kennis in de zaal en werden er een aantal vragen gesteld. Weet u het? Wie heeft ooit de eerste foto gemaakt? Waar komt de naam foto eigenlijk vandaan? Hoe wordt een foto in de volksmond ook genoemd? Etc. Vervolgens was er een overgang naar de leden en hun favoriete camera’s. Wat wij als club zoal doen met ondersteuning van prachtig beeldmateriaal over de thema’s die wij de afgelopen jaren al behandeld hebben. De themalijst wordt echter met de jaren alleen maar langer, omdat ook foto/film kennis continue verandert en wij daarin mee gaan. Er werd filmmateriaal getoond van excursies die de club gemaakt heeft en hoeveel plezier wij met elkaar beleven, maar ook aan onze passie, nl. fotograferen en filmen. Wat er voor dit jaar op het programma staat etc. De pauze werd ingeleid door een prachtige natuurfilm gemaakt in Zwillbrock.

Na de pauze werd ingegaan op wat uitdagingen voor een fotograaf waaronder nachtfotografie, onderwaterfotografie en astrofotografie. Er kwamen veel vragen vanuit de zaal en iedereen was erg geboeid. Ingezoomde beelden van de maan zodat de kraters goed te zien waren, een supernova en Orion ’s belt werden getoond. Maar ook ondergaande & opkomende zon foto’s van de leden waren prachtig. Als afsluiting werd er een film vertoond gemaakt in IJsland 2017 tijdens een poollicht explosie dat de voorpagina haalde in de lokale kranten in IJsland. Die beelden verstilden de zaal en de bijpassende muziek liet een fantastische indruk van het land maar ook van de buitenaardse schoonheid achter.

Het luide applaus was voor de clubleden een voldoening en dat wat zij doen niet alleen leuk voor hen als club is maar zeker ook erg gewaardeerd word door het algehele publiek.

Het was een zeer succesvolle avond. Dank aan de Vrouwen van Nu Diepenheim voor de uitnodiging. Mocht u Deepse Focus willen boeken voor een presentatie neem dan even contact met ons op.

www.deepsefocus.nl
info@deepsefocus.nl
06-23059896

Namens Deepse Focus en met vriendelijke groet,
Wim Op Den Dries & Yvonne Ten Tije